Hvordan starter jeg

Både bobslæde og skeleton er meget anderledes at gå til end f.eks. fodbold eller batminton, da vi i Danmark ikke har nogen baner man kan kører på. Det betyder reelt at man skal ud at rejse for at kunne træne. Vi tager typisk til Norge og Tyskland. Samtidig er banerne kun åbne i vinterhalvåret fra oktober til og med marts.

Om sommeren træner vi selvfølglig primært hjemme i nærheden af hvor vi bor og træningen er en blanding af atletik og vægt- og styrketræning.

Hvis man ønsker at dyrke enten bobslæde eller skeleton så er der nogle fysiske forudsætniger der gør om man kan blive god. Den primære forudsætning er at man kan løbe hurtigt, da starten i både bobslæde og skeleton er afgørende for et godt resultat. Her ud over skal man være stærk og eksplosiv.
I skeleton er styrken ikke helt så vigtig, da slæden kun vejer ca. 30 kg mod en 2’er bobslæde der vejer ca. 170kg.

For at kunne starte op med skeleton skal man forvente at skulle ud og rejse den første sæson i mindst 5 uger og at man selv skal finde en økonomi i størrelsen 50-60.000 kr. som dækker slædeleje, baneleje, træner, hotel, mad og transport.

I bobslæde er det lidt anderledes, da man er nødt til enten at være på en andens hold (som brakeman) eller lave sit eget hold (som pilot).
Hvis man er brakeman, så står piloten på holdet for mange af udgifterne og der er kun en mindre egenbetaling.
Vil man være pilot, dvs. den der styrer slæden, og dermed også den der har ansvaret for slæden, så skal man forvente udgifter i størrelsen 75-100.000 kr. det første år. 
Her dækkers også slædeleje, baneleje, træner, hotel, mad og transport. Alting er bare dyrere.
Hvor en skeleton slæde kan lejes for 2-3000 kr for en sæson koster en bobslæde det samme beløb hver uge. Baneleje er ca. €30 pr tur på Skeleton og €75 pr tur i bobslæde.
Det kan derfor være en god ide at starte i skeleton uanset om man drømmer bobslæde eller skeleton.

For både skeleton og bobslæde gælder det man skal være lavet af et specielt, ugerne er lange, fysisk hårde og blå mærke er hverdag.
Desuden bruger man rigtig meget tid på slæderne, på fysisk træning og på at lære banerne af kende og selv træningen på banen er typisk kun 3 x 1 min om dagen.

Skeleton atleter vejer typisk 65-75 kg for kvinder og 80-90 kg for mænd. For at kunne holde vægten er man typisk slank af bygning.

Bobslæde atleter vejer lidt mere 70-85 kg. for kvinder og 95-115 kg for mænd. Bobslæde atleter er typisk store og kraftigt bygget.